Workshop inleiding fotografie

Ben je geïnteresseerd in fotografie, maar ben je nog maar net gestart en zou je graag betere foto’s leren maken? Dan is deze inleidende lessenreeks ideaal voor je. Je krijgt alle basisbegrippen mee tijdens twee zaterdagvoormiddagen, telkens van 9 tot 12 in Kerkom (Boutersem). Om iedere deelnemer voldoende aandacht te kunnen geven, is de groep beperkt tot max. 5 mensen. De lessen gaan door vanaf min. 3 inschrijvingen.

De eerste zaterdag bespreken we de rol van sluitersnelheid, diafragma en ISO-waarde. Ook het belang van compositie en enkele algemene tips worden aangereikt. Als we die basiskennis beheersen, kunnen we specifiek ingaan op een aantal verschillende fotografische domeinen (portret, landschap, natuur, sport/bewegende kinderen…).

Hiermee kan je dan aan de slag voor het tweede luik. Bedoeling is dat je gedurende die twee weken het aangeleerde zelf gaat uitproberen (Ja, je krijgt “huiswerk”). De tweede zaterdag breng je dan een aantal foto’s mee om te bespreken in ons groepje. Je kan immers ongelooflijk veel leren uit de opmerkingen van anderen. Voor de resterende tijd geef ik nog een korte uitleg rond het gebruik van een flits en verdiepen we ons in een door jullie gekozen thema. Dit kan gaan over één van de eerder genoemde domeinen, in huis of op verplaatsing, werken met studioflits, …

Voorlopig zijn er twee reeksen voorzien: een eerste gaat door op zaterdag 7 en 21 februari 2015 (9u-12u)), een tweede op 7 en 21 maart 2015 (van 9u tot 12u).

Voor de prijs van 121 euro (inc. BTW)  krijg je naast de lessen ook een beknopte cursus met daarin de tijdens de les uitgelegde stof en kan je uiteraard ook achteraf nog bij mij terecht voor feed-back over je foto’s.

Overtuigd? Aarzel dan niet en stuur een mailtje om de beschikbare plaatsen in de door jou gekozen reeks na te gaan. Je krijgt dan de verdere informatie i.v.m. de betaling en zodra deze gebeurd is, stuur ik je een bevestiging van je inschrijving.

Passen deze data niet, informeer toch even, er kunnen nog data bijkomen. Heb je zelf voldoende geïnteresseerden om een groepje van vijf te vormen, dan kunnen ook altijd andere dagen afgesproken worden.

Workshop sportfotografie

Heb je kinderen voor wie sporten hun leven is of fotografeer je gewoon zelf graag tijdens sportevenementen, maar krijg je net niet dat beeld dat je wenst? Na het volgen van deze workshop zal je beduidend betere plaatjes maken. Samen met jou volg ik een wedstrijd van je kind/interesse en geef je constant feed-back. Om tijdens de wedstrijd zelf niet overvallen te worden door een overvloed aan informatie, krijg je op voorhand gedurende een uurtje een inleiding over een aantal basisbegrippen en technische mogelijkheden van je camera. Zegt dit je iets, informeer dan zeker. Afhankelijk van de duur van de wedstrijd en je specifiek verlangens maak ik je dan een prijsvoorstel op. Misschien zijn er nog geïnteresseerde mensen met wie je de kosten kan delen. Groepen zijn wel beperkt tot maximum drie deelnemers, anders kan ik niet voldoende persoonlijke begeleiding geven.

Workshop op maat

Heb je zelf een concreet onderwerp waarrond je wilt werken? Wil je naar een bepaalde locatie? Of wil je één van de bovenstaande pakketten, maar alleen en op andere momenten? Je kan hiervoor een pakket op maat laten samenstellen. Stuur me de gegevens, je vraag, idee… door en we bekijken hoe we hier een weg in kunnen vinden.